HET WAS PRACHTIG!

Op 19 november 2023 vond in de MuseumFabriek in Enschede de eerste Toko Talk plaats: een get together met lezingen, optredens en workshops over de Indische identiteit, in de keuken én daarbuiten.

Toko Talk programma

Wat is er geweest? Interviews, lezingen, bekende en minder bekende Nederlanders, recepten, theater en de nodige interactie. Maarrrr: waarover ging het?  
De Indische keuken was de rode draad van deze middag. Onderliggend hadden we het natuurlijk over dat wat er níet (of heel subtiel) gezegd wordt als er gekookt en gegeten wordt. Wat heb je doorgekregen, wat geef je zelf door? Verlies en trauma door wat een oorlog met ons doet, maar ook veerkracht en tonnen aan creativiteit. Hoe werkt dat (door)? Onze gasten op 19 november inspireren en dagen uit tot een antwoord op deze vraag.

Houd #tokotalk053 in de gaten voor updates!

Het event

WIE IS TOKO TALK? 
Drie Toko Talk’ers uit Twente werken nauw samen met het Indisch Herinneringscentrum aan een middag vol verdieping en dialoog. Een echte Enschede-Den Haag hotline! 

TOKO TALK & INDISCH HERINNERINGSCENTRUM
Toko Talk 053 maakt deel uit van de Indische Salon-reeks van het Indisch Herinneringscentrum (IHC), die georganiseerd wordt op diverse plekken in het land. Deze Salon-editie in het oosten van het land koppelt het jaarthema ‘Leven met oorlog’ van Platform WOII aan iets dat iedereen verbindt: eten & koken. 

Meer over de Indische Salon-reeks 

Samen

Zonder de steun van deze organisaties geen Toko Talk 2023-editie

Wie waren er?

Onze gasten zijn bevlogen koks, schrijvers, muzikanten, journalisten, vloggers, theatermakers maar bovenal: fantastische fijnproevers. Mensen die hun inspiratie vinden in dat wat geweest is en al weten wat het kan worden: iets wat het oog, het oor en/of de maag streelt. 

Bijna alle gasten zijn inmiddels bekend! In aanloop naar 19 november sluiten er nog meer interessante sprekers aan. Houd daarom de website en onze socials in de gaten.

Marc Tierolf

Erfenisbewaarder, kok en culinair ondernemer

Marc Tierolf

Marc kookt al jaren volgens de methode van zijn Oma Miet. Zijn gelijknamige kookboek is een ode aan de authentieke keuken uit Batavia. Met de beste ketjap van de wereld (al zegt hij zelf :-).

kokenmet2indoos

Kookvlogduo Elke & Laura Marissa

kokenmet2indoos

Uit de losse pols, filmgeniek en met een flinke snuf humor - dat zijn fusionvloggers Elke en Laura Marissa ten top. Laat ze los in de keuken en ze maken van niets iets machtigs. Hoe? Dat doen ze de 19e uit de doeken.

Ria Waccary

Auteur van het boek 'ERIE: recepten voor het leven'

Ria Waccary

Legt momenteel de laatste hand aan een boekwerk vol recepten en verhalen, verteld door Erie la Fontaine (90).

Contact

Jij & Toko Talk

Heb je een vraag of opmerking over deze eerste editie van Toko Talk? Stuur ons dan een mail via contact@tokotalk.nl en we proberen je zo snel mogelijk te antwoorden. 
 
Voor de laatste updates:  
volg ons via #tokotalk053 

Volg ons via social media